شیر برقی چیست و عملکرد آن چگونه است ؟
شیر برقی ترک tork را با نام سلونوئید ولو ترک tork نیز می شناسند که این وسیله را در سایز ها و کاربردهای گوناگونی تولید و و در بازارعرضه شده است. این ابزار درموارد صنعتی بیشترین کارایی را دارد. سلونوئید ولو وسیله ای بوده که عبور و عدم عبور انواع سوخت را به وسیله ی برق تحت کنترل قرار می دهد. عملکرد شیر برقی شبیه به کنتاکتور بوده که برای عملکرد خود نیاز به برق دارند، و به وسیله ی وصل شدن برق به بوبین عمل قطع و وصل انجام می دهد. شیر برقی از فلز تهیه و ساخته شده است و در جهت تنظیم جریان سیال داخل مدار بکار گرفته شده و با باز و بسته کردن دریچه جریان سوخت را کنترل می کند. انواع مختلف شیر برقی در بازار موجود بوده که عملکرد و طرز کار آن به نوع آن بستگی دارد. به عنوان مثال با استفاده از شیر برقی درمشعل گازی می توان مقدار جریان سوخت گاز را به داخل محفظه ی احتراق کنترل و تنظیم نمود. از دیگر موارد استفاده این تجهیزات می توان به مصارف مختلف از قبیل اتوماسیون صنعتی، زمین کشاورزی، کارخانه جات اشاره کرد که برای کنترل ورود انواع سوخت همچون مواد نفتی، آب، مواد شیمایی مورد استفاده قرار می گیرند. پس از پاسخ به سوال شیر برقی ترک چیست، در ادامه این مقاله به نحوه کارکرد و اجزای شیر برقی ترک اشاره خواهیم داشت.
عملکرد شیر برقی
برای توضیح دادن بهتر اینکه شیر برقی ترک چگونه کار می کند باید به ساختار این ابزار نگاهی داشته باشیم. همانطور که در بالا به آن پرداختیم یکی از پرکاربردترین موارد مصرف شیر برقی در انواع مدل های مشعل بوده که این مدل از سیستم های گرمایشی از قرار گرفتن اجزا و قطعات ریز و درشتی طراحی و ساخته شده در کنار هم سبب می شوند که در مقاله ی به معرفی اجزای تشکیل دهنده مشعل پرداخته ایم که با مراجعه به این مطلب می توانید اطلاعات کامل و جامعی درباره ی این تجهیزات کسب نمایید. نحوه کارکرد و ساختار شیر برقی یا سلونوئید به این طریق می باشد که از سه قسمت سیم پیچ، قاب و سنبه سلونوئید تشکیل می شود و جنس قاب از لایه های ورق فولاد ساخته شده که در زمان اتصال برق به سیم پیچ، قاب خاصیت مغناطیسی ایجاد می شود و به آهنربا تبدیل می شود، که به همین دلیل است که موجب جذب سنبه و حرکت آن می گردد.
سنبه سلونوئید جز متحرک درونی شیر برقی شناخته می شود که با عبور جریان الکتریسیته و تولید میدان مغناطیسی، موجب حرکت خطی هسته می شود، به همین دلیل میتوانیم بگوییم شیرهای برقی نیروی الکتریکی را به نیروی مکانیکی تبدیل می کنند. و به منظور کنترل گاز و دیگر سیالات در مدار مورد استفاده قرار می گیرند. با حرکت هسته آهنی مسیر و دریچه ی جریان باز و بسته می گردد. نحوه فرمان شیر برقی از طریق فرمان از راه دور کنترل است.